2020. Háromgenerációs találkozó a Fővárosi Állat-és Növénykertben

2023.03.09

2020.07.20. Tisztelt elnökség, kistérségi-és klubvezetők! A VNYKOSZ 2020. július 15-én vezetői megbeszélést tartott, amelyen – többek között -döntött a háromgenerációs kirándulás megszervezéséről, programjáról, valamint a szeptember 23-án Dunakeszin megtartandó 25 éves jubileumi ünnepség, 70. vasutasnap és Idősek világnapja együttes megünneplésének előkészületeiről is.

1. Háromgenerációs találkozó a Fővárosi Állat-és Növénykertben

Időpont: 2020. augusztus 29. (szombat). Gyülekező és regisztráció, jegyek átvétele 10.00-tól

Helyszín: Budapest, Városliget, Állatkerti krt. 6-12. Találkozunk a főbejárat előtt.

Közlekedési, megközelítési ajánlatunk (egyéb eljutási megoldás is lehetséges):

Nyugati pályaudvartól: az érkezési csarnokból kilépve balra fordulva a Teréz krt.-ra az első utca a Podmaniczky utca. Onnan indul a 72 sz. troli, amelyről az Állatkert megállónál kell leszállni.

Zugló mh-re érkezve: a Thököly úton gyalog közlekedve kb. 2-3 percet – átkelve a lámpás kereszteződésen –, jobbra az első utca a Hermina utca. Onnan indul a 72 sz. troli, amelyről az Állatkert megállónál kell leszállni.

Déli pályaudvartól: Piros metróval a Deák térig, ott átszállni a sárga metróra (Kisföldalatti) és utazni a Széchenyi fürdőig. Onnan kiszállva balra néhány perces séta az Állatkert

Keleti pályaudvartól: piros metróval a Deák térig, ott átszállás a sárga metróra (Kisföldalatti) és utazni a Széchenyi fürdőig. Ott kiszállva balra, néhány perces séta az Állatkert.

Részvételi hozzájárulás: gyermek (15 éves korig), nyugdíjas: 1000 Ft/fő, felnőtt 1500 Ft/fő

Résztvevők: a megadott határidőig az előzetesen bejelentett létszámmal jöhetnek a klubok. A kiküldött értesítéseinkre 48 klubunkból 32 klub válaszolt, 16 klub nem jelzett vissza semmilyen formában.

Részvételi támogatás befizetése: mielőbb, elsősorban számlánkra átutalással, személyes befizetéssel – előzetes telefoni egyeztetés után, helyszíni befizetéssel, csak nagyon indokolt esetben.

Bankszámlaszámunk: OTP Bank Rt. 11705008-20442204, az átutalás során megjelenő teljes számsor: OTP Bank Rt. HU19 1170 5008 2044 2204 0000 0000. A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: a befizető (k) nevét, a klub nevét, valamint a "Háromgenerációs Kirándulás Támogatás" szöveget.

Kérjük továbbá, hogy a klubok a résztvevőkről a szokásos adatközlést – a pályázati elszámolás miatt – szíveskedjenek elkészíteni és címünkre elküldeni vagy behozni, hogy a résztvevők listáját elkészíthessük és a helyszínen mindenki aláírhassa.(név, lakcím, adószám felnőtteknél, név, születési adatok, lakcím a 15 év alatti gyerekeknél)

Program:

Gyülekezés, regisztráció, jegyek kiosztása a klubvezetőknek: 10-11 óráig

Köszöntő, majd a VNYKOSZ rendkívüli közgyűlése: a közhasznúsági jelentés előterjesztése, megvitatása és elfogadása. Jelenléti ívek aláírása, emléklapok átadása. 11.00 – 11.15 ig.

Utána az Állatkert megtekintése egyénileg a 19.00 óráig tartó nyitvatartási időben.

Hazautazás egyénileg a klubtagok és vendégeink által választott időpontban.

Szolgáltatások: a VNYKOSZ az átadott belépőjegyen kívül egyéb szolgáltatást (étel, ital, ivóvíz, fertőtlenítőszer, szájmaszk stb.) nem biztosít. Kérjük ezeket a hozzávalókat az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően mindenki szerezze be, vásárolja meg.

Szájmaszk nélkül senki ne induljon el otthonról a kirándulásra!

Kellemes kikapcsolódást kívánunk! Találkozunk az Állatkert főbejárata előtt 2020. augusztus 29-én, (szombat) délelőtt tíz órától!

2.

2020. évi pályázatok aktualizálása

Korábban két levélben is kértük, hogy a 2020. évi klubrendezvények pályázatait a klubok igazítsák – a járványveszély miatti eltolódások, halasztások miatt- egy ez évi későbbi időponthoz vagy mondják le. Eddig az időpontig felhívásunkra 48 klubunkból csak 24 klub jelzett vissza. A további 24 klub egyáltalán nem válaszolt. Nyomatékosan és ismételten kérjük klubjainkat pótolják a tájékoztatást. Mielőbb írják meg- akik ezt még nem tették meg – Szövetségünknek, hol lesz 2020 augusztusától december végéig pályázott rendezvény és azt mikor tartják, vagy egyáltalán nem szervezik meg. Kérjük, rendszeresen nézzék meg elektronikus postaládájukat, beszéljenek a klubvezetők egymással és a szomszédos klubokkal is leveleinkről és az abban leírt fontos teendőkről.

3.

Szövetségünk 25 éves fennállásának és a 70. Vasutasnap, valamint az Idősek Világnapja megünneplése

Szövetségünk 2020. szeptember 23-án (szerda) szervezi meg – a mindenkori járványügyi szabályok következetes betartása mellett – a hármas ünnepséget. Itt adjuk át az általunk javasolt és a MÁV Zrt. által jóváhagyott tagtársainknak az elismeréseket is. A rendezvény színvonalas megvalósításához (ebédrendelés, egyéb szervezési feladatok) feltétlenül szükséges tudnunk, hogy milyen létszámmal számolhatunk a szigorú távolságtartási rend miatt.

Valamennyi érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező klubunkra számítunk az ünnepségen és az azt követő vendéglátáson. A rendezvény a meghívottak részére díjmentes lesz. A klubokból a létszámának függvényében 1-2, vagy 3 fő delegálására lesz lehetőség.

Kérjük a klubvezetőket szíveskedjenek felmérni, hogy klubjuk részt tud-e venni az ünnepségen, vállalják -e az egész napos távollétet, ki tudják-e használni a felajánlott létszámkeretet.

Kérjük, hogy válaszotokat – nemleges tájékoztatásotokat is – 2020. augusztus 6-ig szíveskedjetek megküldeni elektronikus levélben, vagy egyeztetés után telefonon, illetve NEM ajánlott levélben Szövetségünk címére.

Kérjük, figyelmesen olvassátok el levelünket és szíveskedjetek a leírt és kért határidőket betartani.


Kellemes nyarat, jó egészséget kívánok!

Budapest, 2020. július 18.

Üdvözlettel és szeretettel:

Molnár Géza sk.

elnök